THEATERBOEK

Uitgeverij THEATERBOEK is gespecialiseerd in het uitgeven van theaterteksten: scènes, monologen, dialogen en toneelstukken van hedendaagse schrijvers. Een belangrijk aspect bij de keuze van de uitgegeven boeken is dat de tekst ook leesbaar is, dus niet alleen in gespeelde vorm tot z’n recht komt.

DE SCHRIJVERS

Alle theaterteksten zijn geschreven door hedendaagse Nederlandse schrijvers; debuterende (toneel)schrijvers, maar ook auteurs met een flinke staat van dienst. Zo zijn er teksten bij van Esther Gerritsen, Bernlef, Rob de Graaf, Anouk Saleming, Karel Eykman, Don Duyns, Enne Koens, Tjitske Jansen, Jibbe Willems e.v.a..
Ga naar schrijvers voor een overzicht van alle schrijvers.

DE NIEUWEN

In de serie De Nieuwen geven we werk uit van debuterende toneelschrijvers. Elk jaar geeft Theaterboek teksten uit van de afgestudeerden van dat jaar van de HKU – Writing for Performance. Deze teksten zijn geschreven in opdracht van Theaterboek in het laatste jaar van de opleiding als afstudeeropdracht. De scèneboeken in de serie DE NIEUWEN geven inmiddels een interessant overzicht van de nieuwste generaties toneelschrijvers in Nederland. Bekijk de boeken.

DE BOEKEN

De collectie bestaat uit integrale stukken en bundels met scènes: van de hand van één schrijver, of juist een verzameling met dialogen en/of monologen van meerdere auteurs.

De toneelstukken en scèneboeken zijn naast erg leesbaar ook zeer bruikbaar voor theatermakers in producties, workshops, lessituaties enzovoort. De stukken zijn geschikt voor 1 tot wel 16 of meer spelers. De scènes hebben een kort tijdsbestek en zijn zelfstandig of in combinatie met elkaar te gebruiken. Uiteenlopende thema’s, personages en situaties en diverse visies en schrijfstijlen komen voorbij. Klik op boeken voor een overzicht van alle boeken.

VOOR KINDEREN

Sinds kort geeft Theaterboek teksten uit met theaterscènes voor kinderen. Boeken met theaterscènes die voor (6+) en door kinderen (9+) gespeeld kunnen worden.

Bekijk Voor Kinderen !

NIEUW: COLUMNS!!

Lees hier de columns van Buitenkunst.

THEATERBOEK is de uitgeverij van Buitenkunst

Lees meer over Buitenkunst